2 januari 2018

Fristads Kansas splitst merk op


Bunzl-MAJ-MAJ:/Fristads_2018.jpgFristads Kansas scherpt zijn koers aan met de opsplitsing van het merk. Fristads en Kansas gaan vanaf 2018 als afzonderlijke merken de markt bedienen en hebben een nieuw maar nog steeds herkenbaar jasje gekregen.

Na de samenvoeging in 2012 van het Zweedse merk Fristads en het Deense Kansas heeft de naam Fristads Kansas niet voldoende kunnen beklijven, dat is gebleken uit internationaal onderzoek. In de markt zie je dat de afzonderlijke merken nog steeds de meeste herkenbaarheid geven. Fristads zal in de toekomst een uitgebreidere, eigen industrielijn ontwikkelen. Daarnaast blijft Kansas uiteraard gewoon verkrijgbaar in de Benelux net zoals onze merken Hejco en Acode.

Nieuwe strategie
De herpositionering moet uiteindelijk leiden tot een sterkere markt- en merkpositie. Om de  merkboodschap en positie in de markt duidelijk te krijgen is waarde creatie en aandacht voor de klant van belang. “We willen dat mensen zich gaan identificeren met ons merk”, legt Danniel Bos (Head of Sales & Marketing Benelux) uit. “Aan de ene kant streven we naar een verhoging van de naamsbekendheid bij de eindgebruikers. Zij komen ons de komende tijd meer tegen op bijv. social media. Daarnaast zoeken we de samenwerking met de dealers.”

Impact
Fristads Kansas onderkent de impact van de beslissing om de merken te splitsen. Danniel benadrukt dat het echter tijd is om de volgende strategische stap te nemen en te focussen. Hij is van mening dat iedereen er door de splitsing op vooruitgaat. “Het bestaande pakket blijft intact en hier zal sterk op worden doorontwikkeld met nieuwe concepten.” 

Klik hier voor de brandpresentation. Hier vindt u meer informatie over de merkpositionering van het merk Fristads.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.