4 juli 2018

Processierupsen bestrijden met de juiste PBM

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_processierups_PBM.jpg


Er is op dit moment een ware processierupsen plaag in diverse Nederlandse provincies. De haren van de processierupsen kunnen voor veel overlast zorgen zoals jeuk, uitslag, oogirritaties en luchtwegproblemen. Om deze rupsen te bestrijden zonder overlast adviseert Majestic de juiste PBM te gebruiken.

De oorzaak van de processierupsenplaag
De processierupsen hebben afgelopen winter goed doorstaan en het voorjaar is warmer en vochtiger. Hierdoor zijn er broeinesten ontstaan waardoor er veel meer rupsen in korte tijd en ook nog weken eerder zijn gekomen.

Processierupsen geven overlast
Veel nesten zitten in de oksels van de takken van bomen, maar ook onderop boomstammen. In een nest kunnen soms honderden rupsen zitten. Mensen kunnen allergische reacties krijgen van de brandharen van de rupsen zoals jeuk, uitslag, oogirritaties en luchtwegproblemen. Dit kan door het direct in contact komen met de rups, maar ook door brandharen die met de wind worden meegevoerd of op de grond liggen. Deze haren blijven wel tot zes jaar actief. 

Hoe processierupsen te bestrijden?
Er zijn weinig manieren om de rupsen te bestrijden. Dit kan o.a. door een speciale stofzuiger of door stof te spuiten die het nest verlijmt waardoor het als een geheel kan worden losgetrokken van de boom. Bepaald soort gif mag in Nederland niet worden gebruikt omdat daarmee alle insecten worden gedood. De Europese Commissie heeft hierop een verbod ingesteld om te zien of het iets uithaalt voor de insectenstand.

Wanneer uw klanten deze processierupsen willen bestrijden, dan adviseren wij dat ze zich hullen in geschikte kleding en maskers en handschoenen gebruiken om irritaties te voorkomen.

Bronnen: Brabants Dagblad en de Gelderlander.

Neem contact op
Voor advies op het gebied van welke PBM u het beste kunt gebruiken bij het bestrijden van processierupsen kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.

Bestel uw PBM voor het bestrijden van Processierupsen

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.