5 maart 2019

Toevoeging impact werkhandschoen aan ons assortiment
Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_OXXA_51-705.jpg

OXXA Safety Gloves heeft ter uitbreiding van het werkhandschoenenassortiment de OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 werkhandschoenen ontwikkeld. Deze werkhandschoenen zijn inzetbaar in meerdere toepassingsgebieden en beschikken over een zeer hoge snijbestendigheid (snijklasse D).

De drager van de werkhandschoenen is naast polyester, spandex en HPPE voorzien van roestvaststaalvezels, die zorgen voor een zeer hoge snijbestendigheid (snijklasse D). Door de combinatie van het extra lange manchet en de TPR-handbescherming biedt de OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 voor een maximale hand- en polsbescherming. Dankzij de nitril foam-coating beschikt de handschoen over een zeer goede grip op droge, vettige en olieachtige voorwerpen. 


Toepassingsgebieden OXXA X-Cut-Flex IP 51-705

Bovenstaande eigenschappen zorgen ervoor dat de OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 werkhandschoenen zeer goed inzetbaar zijn in de volgende toepassingsgebieden:

  • Offshore
  • Transport/logistiek
  • Bouw
  • Assemblage
  • Grond–, weg– en waterbouw
  • Steigerbouw
  • Staalindustrie. 

Wat houdt snijklasse D in?

Snijklasse D = Handschoenen geschikt voor toepassingen die hoge snijweerstand vereisen. Deze worden getest volgens EN ISO 13997. Ten opzichte van de oude test heeft deze test het grote voordeel dat het mes niet bot kan raken en er wordt getest met oplopende gewichten. Deze test sluit goed aan op de realiteit.

Waarom TPR-handbescherming?

Bij het kiezen van een impact werkhandschoen, is één van de meest belangrijke eigenschappen de TPR-handbescherming (Thermo Plastic Rubber). TPR is een gegoten materiaal op de bovenzijde van de werkhandschoen die bescherming biedt tegen impact.

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie aangaande de OXXA X-Cut-Flex IP 51-705 werkhandschoenen, dan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.  
Bestel uw OXXA impact handschoen

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.