6 juni 2018

EMMA: De eerste circulaire veiligheidsschoenen ter wereld


Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_Emma_circulaire_werkschoen_Amazone.jpg
EMMA Safety Footwear is erin geslaagd de eerste circulaire veiligheidsschoenen ter wereld te ontwikkelen. Deze werkschoenen zijn volledig te recyclen zijn en alle grondstoffen 100% worden hergebruikt. Bijvoorbeeld in meubels, bouwmaterialen én nieuwe veiligheidsschoenen


EMMA Amazone veiligheidsschoenen
Van de EMMA Amazone veiligheidsschoenen gaat niets verloren. Bovendien is de Amazone zélf ook al deels gemaakt uit gerecycled materiaal, 70% van de inlegzool is namelijk geproduceerd uit PU schuimvullingen van oude (auto)stoelen en meubels. Ook de veters zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen, die opnieuw gerecycled worden na gebruik.

Voordelen van de EMMA Amazone veiligheidsschoenen zijn:

  • Conform de uitgangspunten van The Positive Footprint
  • Achterzijde van slijtvast TPU
  • Stiknaden in de groef
  • Voering met extreem hoge slijtweerstand
  • Bredere veterconstructie voor beter draagcomfort
  • Inlegzool van 70% gerecycled schuim
  • Veters van gerecyclede PET-flessen


Nieuwe circulaire veiligheidsschoenen lijn van EMMA

Naast de Amazone veiligheidsschoenen (59368500) heeft EMMA nog vijf volledig circulaire veiligheidsschoenen, allemaal in de categorie S3. Hierbinnen heeft uw klant de keuze uit verschillende uitvoeringen.  

 

Elk paar EMMA werkschoenen is voorzien van een unieke QR-code. Dat geeft de mogelijkheid om elk paar schoenen te koppelen aan de gebruiker en dat maakt de weg vrij voor nieuwe services en informatievoorziening. Als de gebruiker de QR-code scant met de speciale EMMA app verschijnt er een materiaalpaspoort met een overzicht van alle materialen die in de schoen zijn gebruikt. Al deze materialen zijn gekozen om hun lange levensduur, veiligheid en het milieu. Voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald. Download nu de EMMA Safety Footwear App in de App Store of de Google Play Store!
Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_EMMA_App_store.png Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_EMMA_Google_Play_store.png

Neem contact op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op het gebied van veiligheidsschoenen kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.
Bestel uw EMMA circulaire veiligheidsschoenen

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.