5 juni 2019

Gebruik de juiste PBM voor het bestrijden van processierupsen
Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_Ansell_Eikenprocessierups_bestrijden.jpg

In 2018 werden er drie keer zoveel processierupsen aangetroffen dan in het jaar daarvoor. Het Kenniscentrum Eikenprocessierups slaat nu alarm omdat zij verwachten dat de processierups in 2019 een nóg groter probleem wordt ten opzichte van vorig jaar.

De haren van de processierupsen kunnen voor veel overlast zorgen zoals jeuk, uitslag, oogirritaties en luchtwegproblemen. Om deze rupsen te bestrijden zonder overlast adviseert Majestic de juiste PBM te gebruiken.

Processierupsen geven overlast
Veel nesten zitten in de oksels van de takken van bomen, maar ook onderop boomstammen. In een nest kunnen soms honderden rupsen zitten. Mensen kunnen allergische reacties krijgen van de brandharen van de rupsen zoals jeuk, uitslag, oogirritaties en luchtwegproblemen. Dit kan door het direct in contact komen met de rups, maar ook door brandharen die met de wind worden meegevoerd of op de grond liggen. Deze haren blijven tot zes jaar actief.


Hoe processierupsen te bestrijden?

Er zijn weinig manieren om de rupsen te bestrijden. Twee van de meeste gebruikte methodes zijn; door het gebruiken van een speciale stofzuiger of door speciale stof te spuiten die het nest verlijmt waardoor het als een geheel kan worden losgetrokken van de boom.

Wanneer uw klanten deze processierupsen willen bestrijden, dan adviseren wij dat ze zich hullen in beschermende kleding en handschoenen gebruiken om irritaties te voorkomen. De ideale producten voor het bestrijden van de eikenprocessierups zijn:

  • Ansell AlphaTec 1500 PLUS overall
  • Ansell AlphaTec 1600 PLUS overall
  • Ansell TouchNTuff 92-600 handschoenen
  • Ansell TouchNTuff 92-605 handschoenen.

Bron:
NVWA

Neem contact met ons op

Voor advies op het gebied van welke PBM u het beste kunt gebruiken bij het bestrijden van processierupsen kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic. 
Bestrijd processierupsen met de volgende artikelen!

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.