7 september 2018

Vanaf 1 juli 2019 uitsluitend oranje hoge-zichtbaarheidswerkkleding langs het spoor

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_oranje_reflectiekleding_spoorwegen_M-Wear.png

Per 1 juli 2019 wijzigt de kleur van de werkkleding van de werknemers binnen de spoorbranche van geel naar oranje. Hiermee wijkt deze niet meer af van wegwerkers en andere werknemers die werkzaam in de bouw. Dit sluit beter aan bij landen rondom Nederland en het is gemakkelijker voor aannemers die zowel in de bouw als in de spoorbranche werken.

Gevolgen van de wijziging
Omdat veiligheidskleding gemiddeld twee tot drie jaar mee gaat is voor het overstappen en lange aanlooptijd afgesproken. Er geldt vanaf 1 januari 2019 een overgangsperiode en per 1 juli 2019 dient de gehele spoorbranche overgestapt te zijn naar oranje reflectiekleding. Degene die op de bouwplaats en langs het spoor belast zijn met veiligheid blijven echter wel gele reflectiekleding dragen. Hiermee wordt het onderscheid duidelijk.

Majestic biedt een uitgebreid assortiment (gecertificeerde) werkkleding voor iedere branche, zo dus ook reflectiekleding, van reflecterende overalls tot reflecterende fleece jassen. Bekijk hier ons uitgebreide reflectiekleding assortiment.

Neem contact met ons op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Voor vragen over werkkleding, kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.

Bestel uw oranje reflectiekleding

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.