14 juni 2018

Informeer uw klanten over elektrostatische ontladingen op de werkvloer


Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_M-Safe_ESD.jpg
Elektrostatische ontlading (ESD) vormt een risico in de industriële branche. Terwijl voor de medewerker op de werkvloer een elektrostatische ontlading vrijwel onmerkbaar en niet schadelijk is, kan deze zelfde statische ontlading elektrische componenten blijvend beschadigen of zelfs vernietigen


Voorzorgsmaatregelen tegen elektrostatische ontlading
Bijna alle producten die industriële elektronische componenten bevatten, zijn gevoelig voor elektrostatische ontladingen. Voorzorgsmaatregelen tegen ESD zijn nodig om schade en verregaande gevolgen te voorkomen. Ter bescherming van de elektronische componenten zijn verschillende ESD-bescherming zones toegewezen op iedere werkvloer. In deze bescherming zones zijn speciale werkplekken en materialen essentieel. Onder de beschermingsmaatregelen vallen:

  • ESD tegels op de vloer
  • Werkkleding, werkhandschoenen en veiligheidsschoenen
  • De werktafels zijn geaard
  • Gereedschappen zijn gekeurd volgens ESD-richtlijnen
  • Meetapparatuur.

ESD-conforme werkkleding, handschoenen en veiligheidsschoenen bevatten geleidende vezels, die de elektrostatische lading beperken of geheel afvoeren.


Enkele voorbeelden waar bovenstaande beschermingsmaatregelen van toepassing zijn:

  • Printplaten productie
  • Onderhoud en assemblage aan elektronica
  • Onderhoud aan besturingssystemen van hybride en elektrische voertuigen.

Toevoeging aan ons M-Safe assortiment

Nieuw binnen het M-Safe assortiment zijn de ESD werkhandschoenen. Binnen het M-Safe assortiment beschikken wij over twee uitvoeringen, namelijk de vingertop gecoate (1.14.102.00) en de palm gecoate uitvoering (1.14.103.00). Beide werkhandschoenen voldoen aan de strengste eisen volgens de EN 16350:2014 norm en geven hiermee bescherming aan de meest voorkomende elektrostatische ontladingen. 

Vraag uw sample aan
Wilt u de M-Safe ESD handschoenen zelf uitproberen, klik dan op de onderstaande button om een sample aan te vragen.
Bunzl-MAJ-MAJ:/Button vraag sample aan.jpg

Neem contact op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op gebied van ESD werkhandschoenen kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.
Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.