16 februari 2018

Hoe adviseert u uw klanten over de juiste veiligheidshelm?

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic_adviseert_juiste_veiligheidshelm.jpg


Bij het werken in risicovolle omgevingen is de kans op hoofdblessures groot. Daarom is hoofdbescherming uiterst belangrijk. Op de meeste bouwterreinen is hoofdbescherming zelfs verplicht. Hoofdletsel kan ontstaan door bijvoorbeeld hangende/zwaaiende-, (om)vallende- of wegschietende voorwerpen, dan wel door het stoten van het hoofd. Een goede veiligheidshelm is geschikt voor de werkplek, past perfect op het hoofd van de drager en zit daardoor comfortabel. Een helm die onder alle omstandigheden goed zit, draagt veel bij aan een veilige werksituatie

Waar is het dragen van een veiligheidshelm verplicht?
 • In de bouw, in productiebedrijven en op werkplekken waar hijskranen actief zijn. Hier is de kans aanwezig om getroffen te worden door hangende/zwaaiende-, (om)vallende- of wegschietende voorwerpen
 • In de buurt van machines. Hier is het risico aanwezig op het stoten of bekneld raken van het hoofd
 • Een werklocatie met helmplicht is te herkennen aan een rond blauw bord met een witte afbeelding van een helm.

Hoe adviseert u uw klanten over de juiste veiligheidshelm?
Majestic biedt een grote diversiteit aan hoofdbescherming van hoge kwaliteit, zoals o.a. industriële veiligheidshelmen, klimhelmen en stootpetten. Een veiligheidshelm moet de drager bescherming bieden tegen de risico’s van zijn werk en werkplek. Daarom is er een grote diversiteit voor verschillende toepassingen. Een veiligheidshelm bestaat in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld: met klep of verkorte klep, geventileerd of ongeventileerd, met of zonder regengoot en kan voorzien worden van diverse binnenwerk.
Veiligheidshelmen moet ook goed controleert worden voor ieder gebruik. Hieronder vindt u een checklist waarop een veiligheidshelm gecontroleerd moeten voor het gebruik.

Controle voor ieder gebruik
 • Is de helm voorzien van een CE-keurmerk?
 • Is de gebruiksduur niet verstreken?
 • Is de helmschaal onbeschadigd?
 • Is het binnenwerk juist afgesteld?
  – valt de helm bij voorover bukken af, stel dan het binnenwerk strakker
  – zorg voor voldoende vrije ruimte tussen de helmschaal en uw hoofd
 • Is de verende werking van het binnenwerk nog intact?

Neem contact met ons op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op gebied van hoofdbescherming kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.
Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.