28 januari 2018

M-Safe app: Keuren en controleren van valbeveiliging


Valbeveiliging moet jaarlijks gekeurd worden. De gebruiker en zijn werkgever zijn hiervoor verantwoordelijk. Indien de werkgever van de gebruiker een brancherichtlijn volgt (bijvoorbeeld VCA) dan wordt de valbeveiliging meegenomen in de jaarlijkse keuring van de arbeidsmiddelen. Indien dit niet het geval is, dan dient de werkgever van de gebruiker zelf bij te houden wanneer de valbeveiliging gekeurd moet worden en door welke persoon of instantie dit gedaan moet worden

In de handleiding, geleverd bij alle M-Safe valbeveiliging artikelen (bijvoorbeeld harnassen en valstopapparaten), staat welke informatie moet worden bijgehouden. Vaak wordt dit nog gedaan door middel van geprinte formulieren en dit zorgt voor stapels papierwerk wat allemaal correct opgeslagen dient te worden. Deze informatie kan echter ook op andere manieren worden bijgehouden, zoals via de M-Safe app.

Voordelen M-Safe app en website M-Safe.eu
Het gebruik van de M-Safe app geeft de werkgever en de gebruiker de volgende voordelen:
  • Inspectietermijnen worden niet gemist
  • Alle informatie overzichtelijk digitaal bij te houden
  • Geen stapels papierwerk
  • Melding als een artikel opnieuw gekeurd moet worden
  • Informatie te vinden op M-Safe.eu en de optie om de informatie te exporteren naar een Excel bestand.

Neem contact met ons op

Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op gebied van valbeveiliging en de keuring en controle hiervan kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.

De M-Safe app is gratis te de downloaden voor Android via de Play Store
Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.