30 maart 2018

Cederroth: Informeer uw klanten over oogspoeling en voorkom oogletsel

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Cederroth_eye_wash.png
Het belangrijkste waaraan gedacht moet worden wanneer er een ongeluk gebeurt, is de gevaarlijke chemicaliën snel weg te spoelen en de pH-waarde van het oog weer te herstellen. Wanneer alkaliën of zuren in het oog terechtkomen, verandert de pH-waarde in het oog en begint de bijtende werking. Het is daarom belangrijk te zorgen voor een effectieve spoeling, met een rijkelijke vloeistofstroom. De Cederroth oogdouche is ontworpen om snelle en effectieve hulp te verlenen in acute situaties

Het oog heeft een neutrale pH-waarde (pH 7). Zuren hebben een lage pH-waarde en alkaliën hebben een hoge pH-waarde. Wanneer alkaliën of zuren in het oog terechtkomen, verandert de pH-waarde radicaal en ontstaat er binnen enkele seconden schade door chemische verbranding*. Gebufferde vloeistof regelt de pH-waarde actief weer naar neutraal, anders dan een ongebufferde oogdouche die alleen verdunt en wegspoelt. 

Oogspoeling altijd bij de hand
Op de werkvloer is het van belang dat eerste hulp producten binnen handbereik zijn. De Cederroth oogspoelflessen kunnen het beste bewaard worden in een wandhouder of in een oogspoelstation. Het oogspoelstation is tevens uitgerust met een Salvequick pleisterautomaat en biedt extra ruimte voor eigen keuzeartikelen, bijvoorbeeld bloedstelpende verbanden, veiligheidsbril of handschoenen.

Bij aankoop van elk paar schoenen uit de Business collectie ontvangt u (t/m 4 mei 2018) gratis een Emma onderhoudset bestaande uit een handige insmeerborstel, bijpassende duurzame schoencrème, milieuvriendelijk katoenen uitwrijfdoekje plus onderhoud tips. Deze actie kunt u doorzetten naar uw eigen klanten.

Hoe te reageren bij een ongeluk
  1. Begin zo spoedig mogelijk met spoelen
  2. Spoel veel en houd het oog open tijdens het spoelen
  3. Spoel langdurig. Spoel ten minste 15 minuten lang na blootstelling aan bijtende stoffen. Gebruik hierbij meerdere oogspoel flessen of zet het spoelen voort met een vast geïnstalleerd oogdouchestation
  4. Vraag medische hulp en neem oogspoel flessen mee om tijdens het vervoer naar het ziekenhuis mee te spoelen.

* Het effect van een oogdouche is in het algemeen sterker voor alkaliën dan voor zuren.

 

Neem contact met ons op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op gebied van oogspoelflessen kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.

Bestel uw Cederroth Eyewash producten

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.