30 april 2018

Bescherm uw klanten tegen gehoorschade

Bunzl-MAJ-MAJ:/Content Images/Majestic-bescherm-tegen-gehoorschade.2.jpg
Lawaai op de werkvloer kan leiden tot zeer ernstige gehoorschade. Dit heeft zowel maatschappelijke als medische gevolgen. Gehoorschade als gevolg van lawaai behoort tot de meest voorkomende beroepsziekte in Nederland en is eenvoudig te voorkomen door de juiste gehoorbescherming te dragen. Gehoorschade is blijvend en niet te genezen, daardoor is het van groot belang dat uw klanten zich goed beschermen tegen lawaai

Blijvende gehoorschade
Het gevaar op blijvende gehoorschade begint voor werknemers bij 80 dB(A). De pijngrens ligt bij de meeste volwassenen boven 120 dB(A). Boven de waarde van 80 dB(A) moet de werkgever volgens de Arbowet gehoorbescherming aanbieden. Een werknemer is verplicht gehoorbescherming te gebruiken als de dagdosis gemiddeld hoger is dan 85 dB(A). Als het meten van het geluidsniveau niet mogelijk is, geldt de volgende regel: valt er zonder stemverheffing geen gesprek te voeren met iemand binnen een straal van een meter, dan is het geluidsniveau te hoog. 

Hoe moet uw klant gehoorbescherming gebruiken
  • Breng gehoorbescherming aan voordat u de ruimte betreedt of voordat er sprake is van lawaai
  • Controleer voordat u lawaaierige machines gebruikt of iedereen in uw omgeving gehoorbescherming draagt
  • Gehoorkappen en oordoppen moeten na gebruik schoon gemaakt of vervangen worden
  • De vingers waarmee u oordoppen in het oor aanbrengt moeten schoon zijn
  • Controleer regelmatig de afsluitranden van gehoorkappen op beschadigingen en flexibiliteit.

Bekijk hier
ons gehoorbescherming assortiment.

Neem contact met ons op
Geef uw klanten het juiste advies en zorg voor correcte persoonlijke bescherming. Ook voor advies op gebied van gehoorbescherming kunt u contact opnemen met uw vaste contactpersoon bij Majestic.

Verouderde browser

Gebruik een actuele internet browser om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. Klik hier voor de meest recente versie.